Fren Müşürü Nedir? Nasıl Değiştirilir? Arızası Nelerdir?

Fren müşürü nedir ne işe yarar?
Fren sensörü, fren şalteri, fren lambası müşürü olarak da bilinen fren müşürünün görevi,  frene basıldığını tespit etmektir. Sürücü frene bastığında, fren müşürü kontakları kapanır ve elektronik kontrol ünitesine frene basıldığı sinyali gönderilir. Fren pedalı mekanizmasında üst kısımda bulunan yaylı anahtar biçimindeki şalterlerdir. BPP Sensor: Brake Pedal Position Sensor: Fren pedalı pozisyon sensörü. Bazı araçlarda iki ayrı şalter şeklinde bulunabilirler. 
Fren müşürü ne işe yarar? Nasıl çalışır?

Fren pedalı müşür (fren pedal şalteri), yaylı olarak iki konumlu çalışan bir elektrik anahtarıdır. İki çalışma durumu vardır ON veya OFF, bu durum pedala basılı veya pedala basılı değil şeklinde sinyal üretir. Şalterin sinyali ECU’ye iletilir.
 
Fren müşürü aslında basit bir elektrik anahtarıdır, içerisinde devreye elektrik sinyali gönderilmesini sağlayan kontak uçları ve bir yay vardır. Müşürün içindeki bu yay, fren pedalına basıldığında kontak uçlarını iterek temas etmesini sağlar. Ayak fren pedalından çekildiğinde, fren pedalının yukarı kuvveti, fren müşürünün yayını geri ittirerek kontakların  açılmasını yani sinyalin kesilmesini sağlar.

Fren pedalına basıldığında, fren müşüründen gelen sinyalle arabada şu işler yapılır;
* Fren lambalarını yakmak,
* Hız sabitleyiciyi (cruise control) devre dışı bırakmak,
* Yavaşlamada Cut-off (yakıt kesme) işlemini sağlamak,
Acil durum fren destek sistemini (BAS-EBA) çalıştırmak için.
* Gaz pedalı potansiyometresinin doğru çalışıp çalışmadığını denetlemek.
* Otomatik şanzımanlı araçlarda, vites kolunu P ve N konumlarına almak için gerekli olan sinyali göndermek.

 
Dizel Araçlarda (Common Rail Yakıt Sistemli) Fren Pedalı Konum Sensörü Sinyali Şu İşler İçin Kullanılır:
*Fren lambasını yakmak
*Motorun rölanti devrinin ayarlanmasında enjeksiyon miktarının ayarlanması.
*Rölantideyken frene basıldığında ve vitese alındığında enjeksiyonun ayarlanması.
*Hız sabitleme sisteminin (cruise control) çalışmasında, sistemi devreden çıkarmak için. 
*Gaz pedalı konum sensörünün doğru çalıştığının mantıksal olarak denetlenmesi amacıyla. Hem gaza hem frene aynı anda basılmayacağından, gaz pedalı konum sensörünün doğru çalışıp çalışmadığı bu şekilde denetlenir. Eğer gaz pedalı konum sensörü arızalanırsa, ECU frene basıldığında yakıtı kesecektir. Şalter arızalanırsa, yakıt miktarı azaltılır ve motor gücü düşürülür.
Bazı dizel araçlarda önce gaza, hemen ardından frene basıldığında, ecu, motorun rölantisini bir miktar arttıracaktır.
volkswagen renault fiat fren müşürü
Bazı araçlarda iki ayrı şalter şeklinde bulunabilirler.
*Fren lambası anahtarı
*Fren pedalı konum sensörü olmak üzere iki adet.

Fren müşürü arızası nasıl anlaşılır? Belirtileri nelerdir?
Fren pedalı müşür (fren pedal şalteri), arızalandığında arıza kodu oluşturulup OBD sistemine kaydedilir.Fren müşürü arızalandığında, arabanın fren (stop) lambaları sürekli yanacaktır, ya da hiç yanmayacaktır, en basit olarak bu şekilde anlaşılabilir.
Fren müşürü (sensörü) arızalandığında, motor kontrol ünitesi yakıt enjeksiyonunu azaltır, motorun çekişi düşer. Hız sabitleme sistemi (cruise control) çalışmaz.
Şalter arızalıyken fren destek sistemi çalışmaz.

Ayrıca fren müşürü arızalandığında otomatik şanzımanlı otomobillerde vites kilitlenir. Güvenlik sebebiyle otomatik arabalarda vitesi park "P" ve boş "N" konumlarına almak için, fren pedalına basma şartı konulmuştur. Eğer fren müşürü arızalıysa, kontrol ünitesi fren pedalına basıldığını algılayamaz ve vitesi kilitler, vites o an hangi konumdaysa o konumda kalır. Bu arızanın çözülmesi için vites kolunun alt kısmı açılıp kilit kolunun indirilmesi gereklidir, böylece vites kolu serbest hale gelir. Tabi ayrıca fren müşürü arızalıysa tamir edilmesi gerekir.


Fren müşürü neden arıza yapar?
En yaygın fren müşürü arızalarından biri, fren müşürünün yerinden çıkmasıdır. Fren müşürü yerinden çıktığında, artık fren pedalının hareketinden etkilenmez, yaylı olarak çalışan fren müşürüne, fren pedalı baskı yapmadığından, sanki sürekli frene basıyormuşsunuz gibi, fren lambaları sürekli yanacaktır. Bu durumda fren müşürünü çıktığı yere sıkıca sokup sabitlemek gerekir.
Bunun dışında fren müşürü soket bağlantıları ve bağlantı kabloları; gevşeme, korozyon, oksitlenme, yağlanma-kirlenme, kopma, kısadevre yapma gibi sebeplerle arızaya sebep olmuş olabilir, kontrol edilip giderilerek tamir edilebilir.

Fren müşürü nerededir? Nasıl Değiştirilir?
Fren müşürü fren pedalında bulunur. Fren pedalının bağlandığı noktada, alt tarafta, fren pedalına temas edecek şekilde monte edilmiştir. Fren müşürünü bulabilmek için zemin paspasına eğilip fren pedalının yukarı kısmına bakmak gerekir. Aşağıdaki resimde fren  müşürünün nerede olduğu gösterilmiştir. Fren müşürü, yuvasına klipsli olarak geçmiş olabilir ya da bir vidayla tutturulmuş olabilir. Fren müşürü önce yerinden çıkarılır ve daha sonra soketi çıkarılır, uygun özellikteki yeni fren müşürüne soket takılır ve yerine oturtulur.
fren müşürü nerede

(Bakınız: Araçtaki Tüm Sensörler

Yorumlar

  1. Çok teşekkürler. Faydalandım

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler. çok aydınlatıcı oldu.

    YanıtlaSil
  3. El freni müşürü nerededir acaba arac bmw e36 kasa

    YanıtlaSil
  4. Allah ra i olsun cok faydali oldu kendim yaptim saygilar

    YanıtlaSil
  5. Merhaba.2004 Opel Vectra C Kasa aracım var.Fren lambaları hep yanıyor.2 tane ustaya gittim.Birisi Müşürü değiştirmek yeterli dedi biriside beyninde sıkıntı olduğunu 400 tl ye garantili yapacağını söyledi.Sizce ne yapmalıyım.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kimsenin lafına bakma elinden geliyorsa kendin sök tabirini yap tak çalışır bendede oldu kendim yaptım şuan çalışır durumda kolay gelsin iyi akşamlar

      Sil
  6. arkadaşlar merhaba Citroen c4 1. dizel otomatk aracım ile başıma geldi uzun yolda giderken birden otomatik vites devre dışı kaldı ve kendi vites geçişlerini yapmamaya başladı.
    sonra manuele aldım aracı fakat bu seferde 3. vitesten yukarı geçmiyordu. bu sefer bir kaç ustayı arayarak sordum birisi debriyaj balatası en az 2000-3000 tl dedi sonra diğeri mekatronik basıncı ile alakalı sorun olabilir bu 3000 tl veya üstü çıkabilir dedi. baya bir soğudum araçtan sonra bir citroen özel servisine götürdüm aracı bilgisayara bağladı fren müşürü arızalı dedi ben yukarıda bahsettiğim rakamaları beklerken işcilik dahil 100 tl tutar dedi ben emin olamadım bununla sorunun çözüleceğine sonra parçayı gördüm basit bir şey usta değiştirdi. ve gerçekten sorun düzeldi. baya bir sevindim bu şekilde sorunun çözülmesine özellikle detaylar ile yazdım ben internetten araştırdım fakat bir içerik bulamadım belki bir arkadaşın başına gelir bu sayfa ve bu yorum işine yarar ama umarım kimsenin başına gelmez özellikle uzun yolda çünkü ben yaklaşık 80 km yolu 3. vites ve 50 km hız ile gitmek zorunda kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni sorun bendede oldu c 4 le cok tesekkurler

      Sil
    2. Bugün aynı olay c4 Grand Picasso da başıma geldi robot la yada baskı balata ile ilgili arıza olabileceğini düşünüyordum çok masraf çıkacağını sandım fakat ustam da sizinle aynı teşhisi koyarak fren müşürü arızası dedi sizin yorumlarınızida okuduktan sonra içim rahatladı değerli paylaşımınız için teşekkürler çok faydalı bir yorum olmuş

      Sil
  7. Meraba arabam da 3 fren ışığı da yanmıyor stopdan öndeki sokete kısı devre yaptım tek tek kablolar sağlam yanlız arka stopdan ön sokete gelen bi kablo 2 pinde de öttü acaba biyerde kısa devre mi var yoksa şase mi yapıyo bide müşür de sağlam dedi elektrikçi ayrıca müşürün soketünden sigorta kutusuna gelen kabloyu da kontrol ettim oda sağlam gözüktü dösemeyi acıp baktım kablolar da sıfır gibi zatn ordan kopma olacagını sanmıyom acaba sorun nedir

    YanıtlaSil
  8. ducato euro5 arabamın hill holder esp devre dışı kalıyor bir müddet sonra motor arıza lambası yanıyor stop edip çalıştırınca normale dönüyor motor arıza lambası yandığı için gaz yemiyor neden yapar

    YanıtlaSil
  9. Verdiğiniz bu küçücük gibi görünen kısacık bilgiler aslında biz araç sahipleri için çok ama çok önemli paylaşmak çok güzel herkes e teşekkür ler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba abi benimde berlingom var aynı problem bende de var sorunu çözebildinmi abi

    YanıtlaSil
  11. Slm müşğr arızası yokuş kalkış desteği ni çalışmaması ı engellermi benim araçta bu sorun var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. otomobil teknolojisi captiva marka racımızın fren müşürü arızalı tespiti koydular fren lambaları yanıyor sönüyor sıkıntı yok ama aracın cekişi bi geliyo bir gidiyor direksiyondaki kumandalar cruz kontrol çalışmıyor sebebi bundan mı acaba

      Sil
  12. 2009 Punto aracım asr, esp ve hill holder arızası veriyordu, sonra otomatik vites kilitlendi. Çekici gelip aldı,serviste 5 gün kaldı. Beyin, robot, debriyaj seti, buji, bobin derken 7500 lira gitti. İki gün sonra vites arıza lambası yine yandı. Hem2n bir usta bulacağım, Eğer sorun müşür ise oturur ağlarım.

    YanıtlaSil
  13. Çizim ters olmuş , fren anahtarı NK ( NC: normaly close-kapalı) kontaktır, kısacası frene basılmadığı ortamda anahtar basılı konumda olur ve kontalar ayrılır lamba söner, fren basıldığında anahtar serbest konumundaki hale gelir ve lamba yanar. Tabi ki yeni araçlarda şanzıman vb geri beslemeler için hem NC hem NA (NO: normaly open-açık) kontaklı olarak 4 pinli olarak var her iki devrenin de kontrol edilmesi gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Fren anahtarı (bu örnekte) normalde açık anahtardır. Kontaklar yay etkisiyle açıktır (open), devre tamamlanmaz, ışık yanmaz (OFF).
      Fren pedalına basıldığında, kontaklar kapanır (closed), temas gerçekleşir, ışık yanar (ON).
      Çizimde bir yanlışlık yok gibi.

      Sil
  14. Adsız olarak bilgi veren arakadaşın başına gelen aynısı benim başımada geldi.2007 Citroen C4 1.6 HDI otoatik aracımda 2 gün önce yaşadım.Araç normal seyirdeyken auto dan çıktı manueldede 3. Vitesten yukarı geçmemeye başladı.Sitenizdeki yazıyı okumuştum bende kendim test ettim sorunun fren müşüründe olduğu kanaatine vardım.Ayrıça stop lambalarıda çakarlı gibi yanıp sönmeye başladı.Tamircime gittim bilgisayara bağladılar birkaç hata verdi .Fren müşünü değiştirip ayarlarını yaptılar şimdi sıkıntı yok .Sitenizdeki bilgiler için teşekkürler.Bende katkıda bulunmak istedim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba otomatik vites aracim frene basip cektikten sonra vites bolumunden tiklama sesi geliyor ayni sey vitesi P den R ye alirkende yapiyor rolenin sesi dediler ama daha once hic duymamistim neden yapar bu sesi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder