Araba Elektrikli Koltuk Ayar Sistemi (Koltuk Ayarı, Bel Desteği, Isıtma, Masaj)

Elektrikli koltuk ayarlama sistemi yüksek kullanım konforuna sahip önemli bir konfor özelliğidir. Koltuk pozisyonunun elektronik olarak ayarlanması sayesinde, elle yapılandan daha hassas bir ayarlama sağlanır. Koltuk ayarlama işlemi kesinlikle araç sürüşü sırasında olmamalıdır.

Elektrikli koltuk ayarlama sisteminde, koltuğun yüksekliği, koltuk sırtının eğimi, koltuğun eğimi ayarlanabilir. Bunlara ilave olarak başlığın yüksekliği, bel desteği, koltuk oturma yüzeyinin derinliği, sırt kısmının üst bölgesinin eğimi elektronik olarak ayarlanabilir. Ayrıca oturma yüzeyine eklenen baldır desteği de bacakların daha rahat etmesini sağlar ve yorgunluğu azaltır.

Elektrikli koltuk ayarlama sisteminin diğer üstün özelliği ise, hafızalı koltuklardır. 2 veya 3 farklı kullanıcıya ait koltuk pozisyonu hafızaya alınabilir ve bu kişiler aracı sürerken bir butona basarak koltuğu kendi sürüş pozisyonuna getirebilirler.

elektrikli_koltuk_ayar_sistemi
Elektrikli koltuk ayarlama sisteminde elektronik olarak ayarlanabilen bel desteği özelliği de sunulabilmektedir. Özellikle uzun yol sürüşlerinde boşlukta kalan bel bölgesi ağrılara sebep olur, bel desteği sayesinde ağrının önüne geçilir ve daha iyi bir sürüş konforu sağlanır.

Elektrikli koltuk ayarlama sisteminde, elektrikli koltuk ısıtma sistemi de sunulabilir. Elektrikli sistemle son derece hızlı şekilde koltuklar ısıtılabilir. Isıtma, birkaç kademeli olarak ayarlanabilir veya tek kademeli olarak sunulabilir. Sadece sürücü koltuğunda veya hem sürücü hem yolcu koltuğunda ısıtmalı koltuk olabilir.

Yorumlar

  1. Hocam osiloskop kullanimi hakkında bir paylaşım yapar mısınız. Otomotiv de osiloskop nedir nasıl kullanılır hakkında saygilarimla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder