Kızdırma Bujisi Çalışmıyor - Arızası Nasıl Anlaşılır? Ön Isıtma Bujileri Hatası

Kızdırma Bujisi Arızası Nasıl Anlaşılır? (Glow plug fail - Kızdırma bujisi arızası)
Dizel araçlarda özellikle sabahları motor soğukken zor çalışıyorsa, hiç çalışmıyorsa ya da sarsıntılı-vuruntulu çalışıp motor ısınınca normale dönüyorsa, ilk çalıştırmada beyaz duman atıyorsa kızdırma bujilerinin bir ya da bir kaçında arıza vardır. Bazı araçlarda yolda giderken kızdırma bujisi ikaz lambasının yanması ve güç düşüklüğü yaşanması, turbo arızası anlamına gelir. Bazı araçlarda yine sürüş sırasında bu ikaz lambası bir sensör arızası anlamına gelmektedir.

Kızdırma Bujisi Neden Bozulur? Arıza Sebepleri Nelerdir? (Ön Isıtma Bujileri Hatası - Glow plug fail)
Arıza kontrol sıralaması şu şekilde olmalıdır:
Kontak açıkken, bir multimetre (avometre) veya seri lambayla;
*Sigortayı kontrol et,
*röleye 12 volt elektrik geliyor mu kontrol et,
*röleyi kontrol et,
*kızdırma bujilerine 12 volt elektrik akımı geliyor mu kontrol et,
*kızdırma bujilerini kontrol et.
Bir dizel motorun çalışması için mazotun püskürtülüyor olması, pistonların yeterince sıkıştırma (kompresyon) yapıyor olması şarttır. Bu şartlar ışığında motorun çalışmama arızası değerlendirilmelidir. İlgili OBD arıza kodları: P0380 P0382 P0381
Kızdırma bujilerine elektrik akımı beslemesi yapan röle bozulursa, kızdırma bujilerine akım gitmez ve motor soğukken çalışmaz ya da çok zor çalışır. Rölenin arızası kontrol edilmelidir.
Yine aynı şekilde, kızdırma bujilerine akım gönderen röle arızalanıp kapalı kalırsa, yani sürekli akım gönderirse, bu durumda kızdırma bujileri sürekli çalıştığından yanacak ve bozulacaktır. Bu durumda hem röle hem tüm kızdırma bujileri değiştirilmelidir.
 
Ön ısıtıcı (Kızdırma bujisi) Röle ve Sigorta Arızası: Kızdırma bujileri tesisatında bir kısa devre meydana gelmiş olabilir. Bazı araçlarda sigorta (metal çubuk tip sigorta), röle kutusunda bulunur, bu sigorta kontrol edilmelidir, sigortanın yanmamış, kopmamış, gevşememiş, korozyon yapmamış olması gerekir. Yanmış -kopmuşsa değiştirilir, gevşemişse sıkılır, korozyon yapmışsa temizlenir.
Sigorta farklı yerdeyse, sigorta kutusundan sigorta atmış mı diye kontrol edilmelidir. Sigorta atmışsa sistem çalışmaz, bu durumda önce tesisat kontrol edilmeli ve sigortanın neden attığı ortaya çıkartılmalı ve varsa tesisattaki sorun giderilmelidir, daha sonra aynı amper değerindeki yeni sigorta takılmalıdır.
Diğer kızdırma bujisi arıza kontrolüyse, kontak anahtarı açıldığında, her bir kızdırma bujisi için bağlantı uçlarından voltmetreyle voltaj ölçümü yapmaktır. Voltaj gelmiyorsa, röle bozuktur. Voltaj geliyorsa kızdırma bujisi arızalıdır.
Kızdırma Bujisi Direnç Ölçümü: Kızdırma bujisinin arıza kontrolünü yapmak için motordan sökülmesi gerekir, sökmeden önce çevresine hava tutulup temizlenmelidir, çünkü kızdırma bujileri direkt yanma odasına baktığından, silindir içerisine pislik girmesi tehlikelidir.
Bir multimetreyle (direnç ölçüm skalasına ayarlı) direnç değerinin ölçülmesi ve katalog değerlerle karşılaştırılması gerekir. Çok yüksek direnç veya kopukluk arıza göstergesidir. Genelde sağlam kızdırma bujilerinin direnci 2 ohm’dan az olur. Daha yüksek direnç değeri okunursa arızalı demektir, değiştirilmesi gerekir. Multimetrede sabit 1 değeri okunuyorsa da o kızdırma bujisi arızalı demektir, değiştirilmesi gerekir.
Daha basit yöntemse, kızdırma bujisinin sökülüp bir aküyle akım verilerek ısınıp-kızarması kontrol edilebilir, çok yavaş ilerleyen ve/veya eşit şekilde ilerlemeyen kızarma, arıza belirtisidir.

Kızdırma Bujisi Kopukluk Kontrolü: Bir multimetreyle kopukluk kontrolü yapılabilir, direnç skalasında (sesli uyarı da olur) uçlara tutulduğunda değer okunmalı veya multimetre ötmelidir. Sonsuz değer okunuyor veya ötmüyorsa o kızdırma bujisi bozuktur. Değiştirilmesi gerekir.
Kızdırma bujileri sağlam olmasına rağmen, yanma odasına bakan uçları kurum-karbon tabakasıyla kaplanmışsa, çalışmasına rağmen ısı transferi yeterince olmaz ve yanma odası yeterince ısınmayabilir, bu durumda yine motor zor çalışır. Söküp kurumları temizlemek gerekir.
Yaz aylarında bir ya da iki kızdırma bujisinin arızalı olması, motorun çalışmasında çok etkili olmayabilir fakat kış aylarında motor çalışmayacaktır. Böylece arıza kendini belli eder.
Kızdırma bujileri paralel ve seri bağlantılı tipte bağlanabilir;
*Seri bağlı kızdırma bujilerinde tek bir kızdırma bujisi bozulursa, diğer tüm bujilere de akım gitmez ve çalışmazlar.
*Paralel bağlı sistemdeyse, bir ya da iki kızdırma bujisi bozulsa bile, diğerleri çalışmaya devam edecektir.

Kızdırma Bujisi Bozulursa Ne Olur?
Araç, motor soğukken ilk çalıştırmada çalışmaz, zor ya da sarsıntılı çalışır. Uzun süre marş yapılarak zor çalışır, bazen hiç çalışmaz. Bu uzun marşlı çalıştırmalar, aküyü bitirebilir, marş motorunu aşırı zorlar ve marş motoru arızasına sebep olabilir.
Arızalı deforme olmuş kızdırma bujileri:
 

Yorumlar

  1. hocam 4 ısıtma bujisinden biri yanmış diğeleri sağlam araba 2004 landrover freelander...özellikle dışarda kaldığında -4-5 derecede 30 -35 dakika sonra çalışıyor... tek bujinin arızalı olması çok etkiler mi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Tek bir kızdırma bujisinin çalışmaması bile motorun çalışmasını geciktirir.

      Ayrıca bazı kızdırma bujisi tesisat bağlantısı "seri bağlantı" tipindedir, sizin ki öyle mi bilmiyorum. Seri bağlantılı kızdırma bujilerinde, elektrik bağlantısı her bir bujiden diğerine aktarlıyor, eğer tek biri bile arızalanırsa, diğer kızdırma bujileri sağlam olmasına rağmen, elektrik akımı gelmediğinden tümü çalışmıyor.

      Sil
    2. Merhaba bende mercedes c220 var soğuk havalarda kızdırma işaret lambası gelmiyor belki 30 defa kontak çevirmem gerekiyor. Ve sonunda lamba yanıyor ve marsa basma şansım doğuyor isik gelirse zaten sorunsuz çalışıyor. Ama isik yanmazsa marş basmıyor kontak boş dönüyor. Bilginiz varsa Yazarsanız sevinirim tsklr

      Sil
  2. Merhaba hocam ismim muhammet arabam 190 bn de citroen c3 yazlimli 90hp siyah duman atma var arac 30 bn km dir bnde acaba bir kontrol veya degisim yapsammi start normal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni sikinti bende de var siyah duman o yuzden mi atiyo acaba

      Sil
    2. Merhaba aracınız yazılımdan dolayı siyah duman atıyor.zengin karışım olduğundan siyah duman olabilir.ısıtma bujisi arızalı olan araçta ilk çalıştırmada beyaz duman görülebilir.

      Sil
    3. Selamin aleykum herkeze arac cilio 2 2002 model arac sabahlari arada sirada sarsintili calisyor gaz verince calisyorr ve 10 15 sn gaz vermeyince stop ediyor kizdirmalara akunun +dan kablo cekip degdirince kivilcim cikariyor sorun nedir acaba sarsintili calsimasini

      Sil
  3. merhabalar..... kızdırma bujisi arıszası ilk marşa basarken değilde seyir halinde hız kesme devir düşme problemi yaparmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam aynısı bende de oluyor sorunu bulabildiniz mi ?

      Sil
    2. ilk marşa bastığımda da, bazen biraz ilerledikten sonra da hız kesme - devir düşme olaylarını yaşıyorum. gün içinde belirli bir süre kullanınca kontağı açıp kapatırsam geçiyor.

      Sil
    3. ilk marşa bastığımda da, bazen biraz ilerledikten sonra da hız kesme - devir düşme olaylarını yaşıyorum. gün içinde belirli bir süre kullanınca kontağı açıp kapatırsam geçiyor.

      Sil
    4. Seyir halindeyken gaz kesiyorsa ısıtma bujisi değil turbo arızası olabilir

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Seyir halinde gaz kesme devir sorunlarınız krank sensöründen ya da tüplü araç ise sıralı gaz sisteminizden kaynaklı olması muhtemel

      Sil
  4. Hocam ısıtma buji ariza lambasi ve motor ikaz lambasi yaniyor ve bazen 5.viteste arac cekisten dusuyor yorumunuzu alabilirmiyim lutfen

    YanıtlaSil
  5. Hocam çok faydali bilgiler vermissiniz bu ariza ile ilgili insanin aklinda ne kadar soru işareti varsa hepsine cevap bulabiliyoruz. Emeğinize sağlik. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam çok teşekkur ederim bu bilgiler sayesinde arızaların tespitini önceden bilmemiz çok iyi bir çok ustalar bizi yanıltıyor çok teş ederim

      Sil
  6. merhaba hocam 2010 1.5 hyundai getz aracım var kızdırma bujilerini yeni değiştirdim 4 üde patlaktı fakat değiştirdikten sonra aracın çalışma sesi çok değişti. kızdırma bujilerinin oradan hava geliyor seebi ne olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çalışmama problemim kızdırma bujisinden değil mazot hortumundan kaynaklandığı için sabahları çalışmama sorunu yaşıyordum. Birde mazotu shell den alıyordum yaklaşık 3 aydır totalden almaya başladım gerçekten dizel araçlarda sesi azaltıyor tavsiye ederim

      Sil
  7. Selamunaleyküm 2016 ford courier aracım var. Soğuk havalarda sabahlari araç geç çalışıyor. Isıtıcı bujileri ni değiştirdim.. bujileri yakiyor. Uç defa dır buji takıyorum yakiyor. nedeni ne olabilir teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızdırma bujilerine elektrik akımı beslemesi yapan röle bozulursa, kızdırma bujilerine akım gitmez ve motor soğukken çalışmaz ya da çok zor çalışır. Rölenin arızası kontrol edilmelidir.
      Yine aynı şekilde, kızdırma bujilerine akım gönderen röle arızalanıp kapalı kalırsa, yani sürekli akım gönderirse, bu durumda kızdırma bujileri sürekli çalıştığından yanacak ve bozulacaktır. Bu durumda hem röle hem tüm kızdırma bujileri değiştirilmelidir.

      Sil
  8. Bnm aracım 1995 opel OMEGA BMW 525 motorlu araç çalışmıyor hava filtresi n den balata spreyi sıkınca çalışıyor ve beyaz duman atıyor. Isıtma bujisin den olabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de aynı sorun vardı buji beyninden kaynaklı

      Sil
  9. Hocam aracım opel corsa 1.3 dizel sabah ilk çalıştırmada vuruntulu çalışıyor ve beyaz duman atıyor sizce nedeni kızdırma bujisi midir?

    YanıtlaSil
  10. Aracim 2012 audi a3 1.6 dizel otomatik. Glow plug sistem arizasi veriyor. Yaya benzer sari renkte isaret cikiyor . Arabanin cekisi dusuyor gaza basiyorum arac gitmiyor belli bir hiz uzerine cikmiyor. Aracin calismadinda sorun yok. Motorda anormal bir ses yok. Sehir disindayim burada servis yok . Neden kaynaklanabilir.

    YanıtlaSil
  11. 2006 model 2.0 ford transit aracım var yolda giderken bazen kuzdırma bujisi ışığı yakıyor araç çekişten düşüyor kontağı kapatıp açınca düzeliyor neden olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamun aleyküm. Kizdirici bujilerinden birinin veya bir kaçının arızalı olduğunu gösterir. Oto Elektrik cinsine gitmenizi tavsiye ederim kesin ve.net

      Sil
    2. Egr arizasida olabilir egr yi temizletmeniz veya değiştirmeniz gerekebilir

      Sil
    3. Kesinlikle kızdırma buji arızası, mutlaka değiştirmeniz gerekiyor

      Sil
  12. Selam ustam benim araç partner 2006 model 2.0 hdi araç sabahları çok zor çalışıyor 10 marşta ancak çalışıyor ve çalışıncada beyaz duman atıyor ayrıca bu sorun yazın yok sadece hava soğukken oluyor ve kışın ilk çalışmadan sonra motor gün içinde ısınırken her defasında ilk marşta çalışıyor takı bir sonraki gün sabaha
    Isıtma rölesi değiştirildi
    Kızdırma bujileri sökülmeden ampul ile denendi çalışıyor dedi usta
    Akü sağlam
    Merak ettiğim şey bujileri sökmeden kontröl etmek ne kadar sağlıklı olur sizden cevap bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bende 2012 ford connect var havalar soğudu dan beri aracım akşam bırakıyorum sabah marsa basıyor ama çalışmıyor duman da atıyor

    YanıtlaSil
  14. Meraba hocam benim 2012 doblo 1 3 multijet sabahları marsa nasip geliştiriyorum daha sonra kırdırma buji ışığı yanıyor kısa bir süre sonra sönüyor bir sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
  15. Araba 2004 kango bazen araç hareket halinde iken kızdırma buji ikaz lambası yanıyor aracın moturu yeni yapıldı turbo değişti sebebi ne olanilir

    YanıtlaSil
  16. Merhaba benim araç 2015 partner tepe Zenit
    Aracimda motor lambası yanıyor ve orijinal cihaza bağlayıp arızanın bujiler ve roleden yaptığını söyledi degistik hepsini ama yine yanıyor tekrar arıza aynı şeyleri veriyor kimsede anlam veremiyor varmı çaresi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş selam .Sen meseleyi çözebildin mi ? Aradan çok zaman geçmiş ama …Umarım mesajı görürsün

      Sil
  17. Selâm benim santafe kizdirmalara elektrik geliyo marsa basiyorum 15 saniye sinra kesiyo normalmi

    YanıtlaSil
  18. Hocam merhaba bende 2009 focus titanyum var dizel arabayı çalıştığında kızdırma bujileri gec sonuyor bide sistem gec geliyor teyp gösterge issiari felan ama kontağı açıp 1dk bekleyince herşey normal çalışıyor

    YanıtlaSil
  19. Merhaba hocam 2003 ford transit'imde sabahları sarsıntılı çalışıyor 4 kızdırma bujisinin biri çalışmıyor sebebi buolabilir mi? Ayrıca ustaya götürdüğümde bu sökemedi motor bloğuna kaynamış bunun bir çözümü var mu?

    YanıtlaSil
  20. Benim araç kedi dizel 2006 model bir haftadır çalışma ve güç te sıkıntı yok hama çalışır vaziyete iken buji arıza si veriyor sinyal yanıp sönüyor sonra duruyor nedeni ne ola bilir saygilar

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ,benim 1.9 wolksvagen caddy var motor rolantide çalışırken ara ara silkeleme yapıyor bu kızdırma bujisiyle alakası olabilirmi 2 buji kesik

    YanıtlaSil
  22. Hocam kızdırma rolesi in yerini bulamadık araç Ford fiyasta 2010 uzeridir dizel

    YanıtlaSil
  23. Ustam
    2013 1.6 easy aracım motor soğuk iken geç çalışıyor ısıtma bujilerine elektrik gelmiyor sigorta, role, kablo tesisatı, ve bujilerin hepsi saglam elektrik neden gelmez?
    Havalar soğudu sıkıntı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, saydıklarınızın hepsi gerçekten sağlamsa;
      Kontağı çevirdiğinizde kızdırmanın ikaz ışığı motor soğuk olmasına rağmen yanmıyorsa;
      ihtimal1: Isıtma bujilerinize çalışma sinyalini ecu veriyor. ecu de motorun sıcaklığına bakıyor soğuksa çalışın diyor. belki de motor su sıcaklık sensörü bozuktur, motorun soğuk olduğunu ecu ye bildirmiyordur. ecu de kızdırma bujilerine çalışın demiyordur. eğer böyleyse kızdırma bujileri ikaz ışığı hiç yanmayacaktır.

      Gösterge panelinde ikaz ışığı yanıyor mu yanmıyor mu bu önemli.

      Göstergedeki ikaz ışığı normal olarak yanıyorsa:
      ihtimal2: Röle sağlam ama, röleye ecu den gelen sinyal hattı ve ana akım hattı sağlam mı buna bakmak lazım, multimetreyle voltaj ölçümleri yapmak lazım.

      Sil
  24. Hayırlı işler adım İbrahim 2 3 gün ara ile 2.buji yanıyor neden olabilir üst kapağı değişince yapmaya başladı aracım h100 kamyonet

    YanıtlaSil
  25. Selamın aleyküm arkadaşlar bende 96model l 300 var kızdırma bujileri yeni ama gösterge yanmıyor kızdırma yapmıyor ustası saniye beyni bozuk dedi ama onuda bulamadı nerede olduğunu bilen varmı

    YanıtlaSil
  26. KIZDIRMA BUJİSİNİ DEĞİŞTİRDİM İKİ GÜN SONRA TEKRAR PATLADI SEBEBİ NE OLABİLİR.

    YanıtlaSil
  27. Mrn.aracim 2011 fiesta 1.4 dizel.arac soğukken hemen çalışıyor,,fakat araç sıcakken kontagi açınca p0380 buji A arızası veriyor ve hemen sonrada p0605 rom pcm arızası geciyor araç çalışmıyor. Sebebi ne olabilir.sadece motor sıcakken yapıyor.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba hocam aracım 1.9 kangoo 2003 model aracım bazen ilk calistirdigimda kızdırma buji lambası yanıyor kontak kapatıp açtığımda düzeliyor

    YanıtlaSil
  29. Selamun aleyküm 2011 tdi tiguan aracım var eole bozuk süpheaiyle roleyi söktüm sağlam tesisatı kontrol ettim oda sağlam sirek anahtarla bağlantı yaptım bujıler calıstı ama kendiliğinden devreye hiç girmiyor ve suman atıyor sorunu bir türlü bulamadım nedendir sizce

    YanıtlaSil
  30. Selamun aleyküm hocam turbo yeni bakım yapıldı aracım doblo 2004 model jtte pujü ısıtma ikaz lambası calışdıkdan 1 dakika sonra dönüyor ve 20 bin devirde giderken birden kaz kesiyor sonra normare dönüyor sıkıntı nedendir acaba

    YanıtlaSil
  31. Merhaba hocam! peki kızdırma rolesine akım gelmiyorsa sebebi ne olabilir?teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Blogdaki röle konusuna bakın. 30 ucuna akım gelmiyorsa sigorta veya tesisattan. 85 sinyal ucuna sinyal voltajı gelmiyorsa ecu, tesisat, sıcaklık sensörü vb. olabilir.

      Sil
  32. Merhaba, arabam 2006 Focus tdci. Kızdırma buji devresi arızası ile karşılaştım.Bujiler değişti ve ilk çalışmada tekrar arıza verdi.Bir daha orjinal buji takıldı ve tekrar arıza verdi.Arabada voltaj sorunu olabilir mi? Takılan bujiler ilk çalışmada şişiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usta yaptırdınızmı arızayı benim araçta aynısını yapıyor

      Sil
  33. Selam ustam ben kızdırma bujilerimi değiştirdim değişim sırasında bujiler yatakta kırıldı ve tornacı çıkarttı ama yeni takılan bujilerden bi tanesi hava atıyor bunun için yapılan bi işlem varmı acaba teflon bazlı bir malzeme mi yapmamız gerekiyo yoksa kendisi kurum bağlamasını mı beklemeliyim

    YanıtlaSil
  34. Yok ustam ben çözemedim öyle sattım arabayi

    YanıtlaSil
  35. 2015 jetta patrükül yazılımı yaptırdım
    Sonra araç sürekli kızdırma büji ışık arızası veriyor uzun yolda kesiyor kafası pusuyor araba çözüm bulamadık
    Neyden olabilir ?

    YanıtlaSil
  36. 2013 Fort Focus ısıtma bujileri yeni, ısıtma rolesi yeni,hararet muşuru yeni,ama yine elektrik gelmiyor neden olabilir

    YanıtlaSil
  37. Selam alukum benim arabam fiyat Doblo 1.9 mutijet ısıtma buji leri gusterdidim 4 tanesi de çalışıyor sablari geç calsiyur akü de yeni taktım

    YanıtlaSil
  38. Merhabalar hocam 1,5DCİ 21012 MODEL RENAULT SEMBOL aracım ile seyir halinde giderken gaz kesiyor aracım gitmiyor ekranda sarı renkli boynuza benzer işaret çıkıyor kızdırma bujisi benim bujilerimi mi değiştirmem gerekiyor ?Aracım 7 yıldır bende hiç buji değiştirmedim...

    YanıtlaSil
  39. MERHABA 2003 CITROEN BERLINGO 1,9 KIZDIRMA LAMBASI YANMADIGI ZAMAN ARAÇ ÇALIŞMIYOR YANMAMA SEBEBİ NEDENDİR ?

    YanıtlaSil
  40. S.aleykum bende yeni cornnet aldım 75 lik araç sabahları geç alıyor calisinca duman atıyor üst kapak enjektör vs elden geçti ama tamirci mazot pompası diyor olma ihtimali varmı mazot pambasindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aracınızdaki sorun nedenmiş?

      Sil
  41. İyi günler Mercedes A180 2015 cdt arabam ve ilk çalıştırdığımda bi süre gidince frene bastığımda arıza Işık’larının bi kısmı yanıp araba duruyor. Start stopa basıyorum araba kapanıyor tekrar bastığımda çalışıyor. Servise götürdüm cihazda hiçbir arıza kaydı göstermiyor. Bunu defalarca yaptı. Ne yapmam gerekiyor? arıza göstermediği için de ustalar bişey yapmıyor. Bu durum daha çok sabah arabayı ilk çalıştırdığımda oluyor. Lütfen biri Yardımcı olsun artık

    YanıtlaSil
  42. İyi günler benim aracım Mercedes A180 2015 model cdt . Sabah arabayı çalıştırıp bi süre gittikten sonra frene basıp yavaşladığımda araba bazı arıza lambaları yanarak duruyor. Kapatıp tekrar açtığımda çalışıyor ve bir sıkıntı oluşmuyor. Servise götürdüm makinaya bağlandı defalarca ama hiçbir arıza göstermedi. Ama araba yolun ortasında duruyor. Lütfen bilgisi olan varsa cevaplasın. Ne yapacağımı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba 2008 140 ps fort transit seyirhalinde ısınma buji lambasını yakarak beraberinde yağ lambasını yakıp kesip birakiyor bunun sorunu ne olabilir

    YanıtlaSil
  44. Merhaba 2010 Fiat Fiorino dizel araç çalıştıktan sonra ısıtma bujisi işareti ekranda yanıp sönüyor.daha sonra ikaz lambası sönüyor.tamirciye götürdüm.isitma bujilerini kontrol etti bunlar sağlam dedi.nedeni ne olabilir yardımcı olabilirmisin bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Slm hocam benim 2004 model bir dört trasitim var ısıtma bujisi arzaladin 3 tanesi değiştirdim bir buji blokaka kaynamış usta sokemedi 3 unu degistidi bir problem olurmu arabanın çalışmasında yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
  45. Hocam merhaba aracım kango 1.9 bazen oluyor bu olay ilk çalıştırdığımda kızdırma buji lambası yanıyor araç gazı çok az alıyor. Stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mersedes vıto 98 ısıtma bujı lambası geç yanıyor marş marş defalarca vurmama rahmen zor çalışıyor bujileri değiştirdim düzeldi ama ardından yine aynı sorn oldu lütfen açıklarmısın

      Sil

Yorum Gönder